Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ελένη Μενεγάκη: "Η Νάξος ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία για εμάς..."

ΚΑΤΩ από τον ήλιο τού (χθεσινού) μεσημεριού, η απαστράπτουσα και καταδεκτική παρουσιάστρια τής τρίωρης πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής τού alpha, «Καφές με την Ελένη», Ελένη Μενεγάκη, μίλησε στην εφημερίδα μας (και στον υπογράφοντα), για να πει μεταξύ άλλων και τα εξής:

- Ευχαριστούμε την Κυκλαδική!..

- …Το να έρθεις όμως εδώ, είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το να δεις την Νάξο από φωτογραφίες ή από το να την δεις σε video…

- Η Νάξος, είναι ένα νησί που σου προσφέρει πολλές ημέρες διακοπών διότι έχεις πάρα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις…
- …Είσαστε ένα πολύ τυχερό νησί!..
- Εμείς, κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες μέσα από την εκπομπή να περάσουμε σε όλους μας τους γνωστούς και φίλους την εμπειρία που είχαμε εδώ: ότι η Νάξος είναι ένα μέρος που αξίζει να έρθεις για διακοπές!.. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για εμάς η Νάξος!..
- Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας αγκάλιασε!..
- Να χαίρεστε το νησί σας και τα προϊόντα σας!.. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!..Να σας καλωσορίσουμε στο νησί μας και από την εφημερίδα «Κυκλαδική»…

Ε. Μενεγάκη: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ και για τα καλά λόγια που έχετε γράψει όλες αυτές τις ημέρες για την εκπομπή μας. Τα έχουμε διαβάσει και πραγματικά χαρήκαμε όλοι πάρα πολύ!
Κυκλαδική:Πώς την φανταζόσασταν, πώς την βρήκατε και πως θα την περιγράφατε την Νάξο;
Ε. Μενεγάκη:
Όλα τα νησιά της Ελλάδας, σε όποια πλευρά της Ελλάδας και να είναι, είναι πάρα πολύ ωραία. Το καθένα έχει την δικιά του ομορφιά. Εγώ, την Νάξο δεν την είχα επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν, δεν την γνώριζα και νόμιζα ότι είναι ένα ακόμα ωραίο κυκλαδίτικο νησί. Το να έρθεις όμως εδώ είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το να δεις την Νάξο από φωτογραφίες ή από το να την δεις σε video• γιατί τα είχα δει όλα αυτά από το υλικό που είχαμε προετοιμάσει για να παρουσιάσουμε από την εκπομπή μας.
Η Νάξος, είναι ένα νησί που σου προσφέρει πολλές ημέρες διακοπών, διότι έχεις πάρα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις. Δεν είναι ένα νησάκι που θα έρθεις για λίγες ημέρες, είναι ένα νησί που πρέπει να έχεις χρόνο να το γυρίσεις, ν’ ανέβεις στα χωριά του, να απολαύσεις τα φανταστικά φαγητά του - τις υπέροχες συνταγές του, να μιλήσεις με τον κόσμο, να βρεθείς – θα ήθελα πάρα πολύ! – στα πανηγύρια του, να σηκωθείς να χορέψεις, να τραγουδήσεις μαζί με τον κόσμο, να κατέβεις να περάσεις μία-μία τις παραλίες του -…που και πάλι δεν θα τις προλάβεις να τις περάσεις όλες-, γιατί είσαστε ένα πολύ τυχερό νησί , αφού έχετε πολλές παραλίες χιλιομέτρων…, να μπεις μέσα στα σοκάκια του νησιού να τα περπατήσεις, να πας να δεις τα μνημεία του - τα ωραία αρχαιολογικά ευρήματα -, που έχει πάρα πολλά αυτός ο τόπος, να κάνεις βόλτες μέσα στα μονοπάτια, ν’ ανέβεις, να κάνεις μικρές αποδράσεις-εκδρομούλες, αν έχει και καλό καρό (και δεν είναι σαν το σημερινό), να πάρεις και κανένα καϊκάκι να πας στα δίπλα νησιά, στις Μικρές Κυκλάδες, που τώρα πια είσαστε όλοι μαζί ένα.. Έχει πολλά πράγματα για να κάνεις, η Νάξος!
Ποια είναι η πιο δυνατή ανάμνηση που θα πάρετε μαζί σας, φεύγοντας από το νησί μας;
Ε. Μενεγάκη:Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία… Εμείς, κάναμε πολύ μεγάλες προσπάθειες μέσα από την εκπομπή να περάσουμε σε όλους μας τους γνωστούς και φίλους την εμπειρία που είχαμε εδώ: ότι η Νάξος είναι ένα μέρος που αξίζει να έρθεις για διακοπές, να ευχαριστηθείς, να περάσεις καλά, … οι τιμές είναι πολύ καλές, ο κόσμος είναι πολύ πρόθυμος να σε εξυπηρετήσει, να σε κάνει να περάσεις ωραία και δεν μιλάω μόνον για τον κόσμο που έχει ξενοδοχεία και που θέλει να σε ευχαριστήσει και να περάσεις ωραία ή τον κόσμο που έχει εστιατόρια ή μικρά ταβερνάκια• μιλάω για το κόσμο που περπατάει στον δρόμο, και ο οποίος θέλει πραγματικά να σε εξυπηρετήσει, να σου πει που να πας, τί να κάνεις, πού να πας να πιεις την ρακή σου, πού να πας να πιεις το γλυκό σου, που να πας να φας το παγωτό σου, σε ποια μέρη να ανέβεις, δεν ξέρω… Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για εμάς η Νάξος!..
Η Νάξος, χρειαζόταν τον «Καφέ»• ο «Καφές» χρειαζόταν την Νάξο;
Ε. Μενεγάκη: «Φυσικά! Φυσικά! Εμείς, ψάχνουμε κάθε χρόνο να βρούμε και μέρη τα οποία έχουν την ανάγκη της προβολής• τα μέρη που δεν έχουν πάρει ίσως τόση προβολή όση θα τους άξιζε να πάρουν, και γι’ αυτό επιλέξαμε φέτος να είμαστε εδώ. Και βεβαίως είχαμε και από την δικιά σας πλευρά την πρόσκληση. Θέλουμε και πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο και άλλα νησιά της χώρας μας να έχουν την ευκαιρία να τα δει ο κόσμος είτε μέσα από την Ελλάδα – …να, γιατί και εγώ δεν είχα έρθει στο νησί σας… – είτε και από το εξωτερικό, γιατί η εικόνα μας ταξιδεύει παντού – δεν μένει μόνον μέσα στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενη στους αναγνώστες αναγνωστικό κοινό τής «Κυκλαδικής», τί θα θέλατε να πείτε;
Ε. Μενεγάκη:Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ, και ελπίζουμε έτσι όμορφα και αγαπημένα και τρυφερά που φέρθηκαν σε εμάς – ελπίζουμε και ζητάμε – να φέρονται σε όλον τον κόσμο – …που το κάνουν οι Ναξιώτες, ούτω ή άλλως, … απλώς το ζητώ και εγώ… – που θα έρθει από εδώ και μπρος να δει την Νάξο• σε όλον τον κόσμο, που του δόθηκε η ευκαιρία να δει την Νάξο μέσα από την τηλεόραση, μέσα από την εκπομπή μας…, να τον αγκαλιάσουν και να τον εξυπηρετήσουν με τον ίδιο τρόπο που αγκάλιασαν και εξυπηρέτησαν και εμάς.
…Να χαίρεστε το νησί σας και τα προϊόντα σας που είναι πάρα πολλά, … να σας δοθεί η ευκαιρία να τα βγάλετε και έξω από το νησί, γιατί η αλήθεια είναι ότι πέρα από την ξακουστή γραβιέρα Νάξου και τις πατάτες Νάξου, υπάρχουν εδώ και άλλα πάρα πολλά προϊόντα, που εμείς δεν μπορούμε να τα χαρούμε στην Αθήνα και στα υπόλοιπα μέρη τής Ελλάδας. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα».
Και ο δήμαρχος Νάξου ήπιε «Καφέ με την Ελένη»!
Την προηγούμενη Πέμπτη, και ο δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης απήλαυσε τον «Καφέ με την Ελένη»! Και όχι μόνο αυτός!..
Και τα χορευτικά ήταν εκεί, κάνοντας για μία ακόμη ημέρα αισθητή την παρουσία τους, και βεβαίως, και τα προϊόντα του νησιού μας, που - ομολογουμένως - έκλεψαν την παράσταση!
ΠΕΡΙΧΑΡΕΙΣ, οι φιλοξενούμενοι τής εν λόγω εκπομπής - η Κατερίνα Στικούδη και ο Κώστας Μαρτάκης, που ξεσήκωσαν το συγκεντρωθέν πλήθος με τα τραγούδια τους! - μετέδωσαν στους εκατοντάδες συμπολίτες μας, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στην πανέμορφη παραθαλάσσια γωνιά της Χώρας (στην καρδιά της πόλεώς μας μέσα), το κέφι και την φρεσκάδα τους. Μα, και η δημοφιλής παρουσιάστρια Ελένη Μενεγάκη, γοήτευσε για τέταρτη συνεχή ημέρα όλους όσοι την είδαν να «βγάζει στον αέρα» με αξεπέραστο μπρίο και χαρακτηριστική και μοναδική άνεση μία εκπομπή που κατέχει τα σκήπτρα στην ελληνική, δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση!
Ο κόσμος της Νάξου, που και χθες επικοινωνούσε για πολλές ώρες με τα γραφεία της εφημερίδας μας, επίμονα ζητούσε «να πούμε εκ μέρους του, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ίδια την κα Mενεγάκη, αλλά και σε όλους τους συνεργάτες και φιλοξενούμενους τής εκπομπής της, καθώς και στον δορυφορικό alpha, για την ανέλπιστη και μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στο νησί μας τον φετινό Ιούνιο...».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου