Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΤΚΥΟ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ

Οι αρχαιολογικοί χώροι τής Νάξου δεν είναι λίγοι. Είναι πολλοί και η ιστορία τους είναι τεράστια. Γι’ αυτό επιβάλλεται να νοιαστούμε και γι’ αυτούς τους χώρους, που αποτελούν τον μεγάλο θησαυρό τού τόπου μας• έναν θησαυρό που δεν τον έχουμε - μου φαίνεται - ούτε αξιολογήσει εμείς οι ΝΕΟΝΑΞΙΟΙ όσο θα έπρεπε ούτε τον έχουμε αξιοποιήσει στον βαθμό που δυνάμεθα…
Ο κάθε «προβληματικός» όσο και απερίσκεπτος επισκέπτης τού νησιού μας, αφού … εντοπίσει ένα τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας και αξίας εύρημα, το «εκμεταλλεύεται» με τον τρόπο του. Δυστυχώς.
Φωτογραφίζεται επάνω σε αυτό, ποδοπατώντας το• ζωγραφίζει επάνω σε αυτό, ή μετατρέπει αυτό σε «τραπέζι» για το κολατσιό του, περιχύνοντάς το με ντοματόζουμα, λαδόνερα και άλλα ζουμιά (που το τραυματίζουν)…
Το μάρμαρο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Γι’ αυτό και «ρουφά» οποιοδήποτε υγρό ή μπογιά πέσει επάνω του. Γι’ αυτό λέμε ότι ο αρχαιολογικός θησαυρός τής Νάξου χρειάζεται προστασία.
Θα πρέπει οι αρμόδιοι τού οικείου δήμου σε συνεργασία με το αρμόδιο καθ’ ύλην υπουργείο, να μεριμνήσουν για την προστασία αυτού τού μοναδικού πλούτου• αυτού τού κυκλαδικού πολιτισμού τού αξιοζήλευτου και σπάνιου!..
ΠΡΕΠΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου