Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στα πλαίσια πρωτοβουλίας για την εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη και σε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου:
Ενόψει της επαναληπτικής εκλογής του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», κατά την ερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30.3.2011, σας καλούμε να συμπορευτείτε στην πρωτοβουλία συναίνεσης και συνεργασίας που αναλαμβάνουμε προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκλογή και να στηριχθεί ο νέος θεσμός.
Πρόθεσή μας είναι η επιλογή ενός προσώπου με την ευρύτερη δυνατή αποδοχή, πέρα από παραταξιακές σκοπιμότητες. Η διαδικασία εκλογής, σύμφωνα με το άρθρο 179 Ν. 3852/2010, επιβάλλει την συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων, έτσι ώστε το πρόσωπο που θα υπηρετήσει το θεσμό να λειτουργεί υπεράνω κομμάτων και συνδυασμών, προς όφελος των πολιτών.
Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά την πρώτη ψηφοφορία είχαν θέσει υποψηφιότητα ικανά πρόσωπα με τα οποία δεν πραγματοποιήθηκε συζήτηση, δεν τους δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος να παρουσιάσουν τις θέσεις και τις σκέψεις τους και δεν αναζητήθηκε η απαιτούμενη συναίνεση για την ανάδειξή τους στο αξίωμα Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
Λίγες ημέρες πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες του Νοτίου Αιγαίου και στο θεσμό που υπηρετούμε, παίρνουμε την πρωτοβουλία, πριν τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, να σας καλέσουμε για να αναζητήσουμε από κοινού το καλύτερο δυνατό πρόσωπο που θα υπηρετήσει το νέο θεσμό.
Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο χωρίς περιχαρακώσεις, χωρίς προκαταλήψεις.
Δελτίο Τύπου ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για τα νησιά μας
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου