Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή τις τροπολογίες επί του φορολογικού νομοσχεδίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η λήψη μέτρων -από τη κυβέρνηση- για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εξαντλείται στην υπέρμετρη αυστηροποίηση των ήδη υφιστάμενων ποινών.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η προσθήκη που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι εξοντωτικές ποινές αποκτούν αναδρομική ισχύ και για τις ήδη ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο.
Οι εξοντωτικές αυτές ποινές παραβιάζουν τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος) και επιβάλλονται αδιάκριτα ενοχοποιώντας την αποτυχία στην επιχειρηματικότητα.
Αποτυχία, την οποία εξισώνουν με τους κατά συνείδηση φοροφυγάδες.
Η κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει ένα αντιαναπτυξιακό φορολογικό σύστημα, με πολύ υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, γεμάτο αντιφάσεις, πολύπλοκο και γραφειοκρατικό.
Αγνοεί, τη συρρίκνωση της οικονομίας, την υψηλή ανεργία, την ύφεση και τα «λουκέτα» και προσπαθεί με άδικο τρόπο να εφαρμόσει επαχθή μέτρα αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Όσες προσπάθειες και αν κάνει, όσες νομοθετικές πρωτοβουλίες και να προωθήσει κατά τη χάραξη της φορολογικής πολιτικής, τα αποτελέσματά τους εφόσον δεν θα ενσωματώνουν την αναπτυξιακή διάσταση, δεν θα επιτυγχάνουν τους επιδιωκόμενους στόχους.
Γεγονός, που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη κατάρρευση των εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου