Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Νίκος Χουζούρης, παραιτηθείς πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορώνου επιχειρώντας να κάνει τον απολογισμό τού έργου της νυν δημοτικής αρχής, ξεσπά …«Μη μου λέτε, τίποτα… Επιτρέψτε μου, να σας τα περιγράψω, εγώ, τα… ανύπαρκτα έργα τους, στην Κόρωνο», με μία λέξη…: ΤΙΠΟΤΑ…ΤΙΠΟΤΑ…ΤΙΠΟΤΑ… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ… Η ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΞΟΣ, ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ…

«Διάβασα, στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερνής δημοτικής αρχής, ‘για Βιολογικό Καθαρισμό’. Σου απαντώ: Τίποτα. Διάβασα, ‘για Σμυρίγλι, Ειδική Επιτροπή’, λέει, ‘ανάδειξη του Σμυριγλιού’, λέει… Σου απαντώ: Τίποτα, τίποτα… Δεν τους βγήκαν τα κουκκιά…». Διάβασα, ‘για Δρομολόγια ΚΤΕΛ, για Δημοτική Συγκοινωνία’. Σου απαντώ: Προβλήματα. Προβλήματα για τον κόσμο αλλά και για τους μαθητές. Διάβασα, ‘για τη Στραβολαγκάδα’. Σου απαντώ:  Δεν έχει γίνει τίποτα. Τίποτα… Διάβασα, ‘για το δρόμο του Λυώνα και τη διαπλάτυνσή του’. 

Σου απαντώ: Ούτε διαπλάτυνση ούτε λακκούβες ούτε μερεμέτια… Τίποτα, τίποτα… Διάβασα, ‘για Δημοτικό Φωτισμό’. Σου απαντώ : Τίποτα. Μόνο με ‘άνωθεν εντολές’, γίνεται επέκταση φωτισμού. Ειδικά στην ευρύτερη περιοχή Φιλωτίου. Διάβασα, ‘για βελτίωση της Παιδικής Χαράς’. Σου απαντώ: «Την ξήλωσαν… και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.»
Ο κατά δήλωσή του, ‘απογοητευμένος και πικραμένος’ και, κατ’ εμάς, ‘απορριπτικός’ Νίκος Χουζούρης: ο παραιτηθείς πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορώνου, μιλάει σήμερα στην «Κ» για το χωριό του, και όλα όσα έγιναν και δεν έγιναν σε αυτό, από 1ης Ιανουαρίου 2011 ώς σήμερα…
Να, πώς έχει η χθεσινή εξομολόγησή του:
«Κοίταξε, Γιάννη: Έχω τα πάντα στο αρχείο μου. Έχω και το προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του δημάρχου. Και το βλέπω, καθημερινά και αγανακτώ, αλλά και απογοητεύομαι. Αισθάνομαι μεγάλη πικρία, για όλα όσα διαβάζω και που δεν βλέπω να έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Έλα επάνω στο χωριό, να τα δεις όλα αυτά που θα σου πω σήμερα. Και αν δεις κάτι άλλο, βγες και διάψευσέ με. Ό,τι σου πω, είναι η πάσα αλήθεια. Άκου, λοιπόν…:

«Πανηγύριζαν…»
«Για τον Βιολογικό, να σου πω ό,τι γνωρίζω. Τίποτα… Είχανε έρθει κάποια στιγμή με τον ιδιώτη μελετητή, τον Κοντόπουλο, είχαμε πάει στα σημεία που επρόκειτο να γίνει,. Αλλά από εκεί και πέρα δεν έγινε τίποτα.
Είχανε βολιδοσκοπήσει κάποια σημεία, αλλά δεν προχώρησαν.
Μ’ αρέσει που πέρσι τον Σεπτέμβρη είχε έρθει ο δήμαρχος μαζί με τον αντιδήμαρχο τον Μανώλη τον Πολυκρέτη, και πανηγύριζαν ότι η Κόρωνος θα γίνει το Πράσινο Χωριό, με βάση ένα πρόγραμμα που προέβλεπε κάτι τέτοιο.  Ως προς αυτό έχω να σου πω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε έρθει από τον Μάρτη του 2012 στο δήμο. Ο δήμαρχος αποσκοπούσε κάπου αλλού να το πάει, δεν του βγήκε και μία μέρα και κάτι ώρες πριν λήξει η προθεσμία του προγράμματος, ανακοίνωση ότι θα γίνει στην Κόρωνο. Ο κόσμος έτρεχε… πανικόβλητος να καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις, αλλά δεν ήταν μόνο οι αιτήσεις απαραίτητες. Θα έπρεπε να γίνουν και κάποια άλλα πράγματα. Χρόνος δεν υπήρχε. Τι μπορείς να κάνεις εσύ σε μία μέρα και κάτι ώρες μέσα; Κάπως έτσι χάθηκε το πρόγραμμα αυτό. Φούμαρα, λοιπόν! Μ’ αρέσει που πανηγυρίζανε. Και τελικά, μείναμε, εκτός.
Αν προχωρούσε αυτό το πρόγραμμα, θ’ ανοίγανε δουλειές εδώ, θα γινότανε χαμός εδώ, θα γινόταν ένα τεράστιο εργοτάξιο η Κόρωνος. Τίποτα… Τίποτα… Τίποτα…
Ανακοίνωση ότι μείναμε εκτός, δεν υπήρξε ποτέ. Έχω όμως τις πληροφορίες μου, που σου τα λέω όλα αυτά.
Για το Σμυρικό και την Ειδική Επιτροπή: Τίποτα… Τίποτα… Τίποτα… Δεν του βγήκανε του δημάρχου τα κουκκιά για να φτειάξει την επιτροπή που εξαρχής ήθελε και κατόπιν τούτου δεν προχώρησε το όλο θέμα.

«Δεν ήτανε ικανός να κλείσει ένα ραντεβού»
Δεν ήτανε ικανός να κλείσει ένα ραντεβού για να πάει το σωματείο στο υπουργείο. Τελικά το έκλεισε το σωματείο με την βοήθεια του Ρήγα… Χαθήκαν όλοι μετά… Δεν περπάτησε το Σμυριδικό. Άλλα μας λέγανε, αλλά δεν έκαναν κάτι ουσιαστικό. Ούτε ένα ραντεβού δεν μπόρεσε να κλείσει…
Γιάννη, ο δήμος Δρυμαλίας ήταν ο πιο φτωχός δήμος, αλλά ήταν καλύτερος από τον σημερινό. Τώρα, δεν υπάρχει τίποτα.
Το οδικό δίκτυο είναι στο μαύρο του το χάλι. Λακκούβες. Στρώσανε στην Χώρα την Κοντολέοντος και την Παπαβασιλείου δύο φορές μέσα στα τελευταία χρόνια και εδώ πάνω τίποτα. Απολύτως τίποτα.
Στα αγροτικά δίκτυα, χαμός. Σαράντα χιλιόμετρα το αγροτικό δίκτυο και δεν έχει γίνει τίποτα.
Για την συγκοινωνία: Τι να σου πω; Προβλήματα. Για τον κόσμο, τον απλό πολίτη και τους μαθητές.
Το χειμώνα οι μαθητές πληρώνουν το ΚΤΕΛ από την τσέπη τους. Πού είναι η πολιτική για τα παιδιά μας και τους μαθητές. Τα λέω αυτά και μετά μου λένε πως γίνομαι γραφικός.
Τίποτα δεν έχει γίνει για δρόμο του Λυώνα και τη διαπλάτυνση. Ούτε το μουσείο της Στραβολαγκάδας.
Για τον φωτισμό τι να σου πω, με ‘άνωθεν εντολή’ μπήκε φως για έναν υπάλληλο, για να διευκολύνεται το παιδί του να παίζει. Για φίλους και κουμπάρους και γνωστούς ειδικά στο λεκανοπέδιο, στην περιοχή Φιλωτίου και στην ευρύτερη περιοχή Φιλωτίου, φώτα, φώτα, φώτα…

«Είναι ανίκανοι»
Είναι ανίκανοι οι άνθρωποι να διαχειριστούν όλο το δήμο που είναι πολύς μεγάλος. Και κοιτάνε κι από πάνω να εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα. Βυτία του δήμου, κουβαλάνε νερό σε ιδιώτες.  Τώρα, έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά από τον ιδιώτη που έχει βυτιοφόρο. Θα πάω κι εγώ στον Εισαγγελέα. Χάνει μεροκάματα ο άνθρωπος. Γιατί;  Γιατί το νέο παιδί να μην έχει μεροκάματο;
Από το 1991 ασχολούμαι. Αισθάνομαι κουρασμένος. Ας έρθουν καινούργιοι να ασχοληθούν. Και κουράστηκα και βαρέθηκα και απογοητεύτηκα και πικράθηκα και ντρέπομαι για όσα συμβαίνουν.
Δεν υπάρχει ορεινή Νάξος, Γιάννη. Αναζητείται η ορεινή Νάξος. Αναζητείται η Κόρωνος. Αναζητούνται και σχεδόν όλα τα ορεινά χωριά.
Η Νάξος είναι μέχρι του Λουκάκη, τελικά. Αυτή είναι η αλήθεια.
Τον περασμένο Ιούλιο, την παραίτηση του έθεσε στην διάθεση του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλη Μαργαρίτη, ο πρόεδρος της Κορώνου Νίκος Χουζούρης διαμαρτυρόμενος για την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής στα χωριά της ορεινής Νάξου και ειδικότερα στην Κόρωνο. Ο κ. Χουζούρης παρέδωσε στον κ. Μαργαρίτη την παραίτηση του την Δευτέρα 15 Ιουλίου «αφού έκρινε ότι η δημοτική αρχή, δεν αφήνει το περιθώριο στους προέδρους να παραγάγουν έργο υποβαθμίζοντας συνεχώς το ρόλο τους, τη στιγμή μάλιστα που τα χωριά της ορεινής Νάξου εκπέμπουν SOS, αφού είναι παραμελημένα λες και οι κάτοικοί τους είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας…
«Την απαξίωση του προέδρου και των τοπικών κοινοτήτων την έχουν κάνει θεσμό στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων» δήλωσε ο κ. Χουζούρης φανερά απογοητευμένος για τα όσα συμβαίνουν στα χωριά της ορεινής Νάξου από τη «συνεχιζόμενη αδιαφορία της δημοτικής αρχής«.
«Η αγροτική οδοποιία είναι σε άθλια κατάσταση«, επισημαίνει ο κ. Χουζούρης για να συμπληρώσει ότι ο δήμος χρηματοδοτεί και κάνει έργα μόνο σε τοπικές και δημοτικές κοινότητες που έχουν «δικά τους παιδιά», αδιαφορώντας και απαξιώνοντας πλήρως τις πραγματικές ανάγκες πολλών χωριών της ορεινής Νάξου.
Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και τη σχετική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Χουζούρης τα χαρακτήρισε «υποκρισία» αφού αυτά ήδη έχουν αποφασιστεί και εκτελούνται από τον Ιούνιο (άλλωστε ο πρόεδρος της Κορώνου, είχε στείλει και σχετική επιστολή στον κ. Δημήτρη Λιανό).
Να, πώς έχει η επιστολή:
Αγαπητέ Αντιδήμαρχε, κ. Λιανέ
Σας ενημερώνω ότι αρνούμαι να φέρω προς συζήτηση στο Τοπικό Συμβούλιο της Τ.Κ. Κορώνου το θέμα για το πρόγραμμα των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Νάξου για τους παρακάτω λόγους :
Ποτέ, από την περίοδο που ενέκρινε το Επαρχείο Νάξου τα δρομολόγια έως και τώρα που τα εγκρίνει ο Δήμος δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις της Κοινότητάς μας. Παράδειγμα, πρόσφατα το χειμώνα που πέρασε σας κάναμε πρόταση να μπει βραδινό λεωφορείο από τη Χώρα προς Κωμιακή για να μεταφέρει τους μαθητές του Λυκείου των Ορεινών Χωριών που έκαναν φροντιστήρια στη Χώρα μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου. Όπως γνωρίζετε δεν κάνατε τίποτε απολύτως με αποτέλεσμα άλλοι μαθητές να σκορπούν και να ενοικιάζουν σπίτια στη Χώρα και άλλοι γονείς να διανύουν αμέτρητα χιλιόμετρα για να παραλάβουν τα παιδιά τους από τ’ Απεράθου, μέσα στην ομίχλη, στη βροχή και στα χιόνια.
Οι Διοικούντες του ΚΤΕΛ αρνήθηκαν και για να τους επιβραβεύσετε πληρώσατε 20.000,00€ να μεταφέρουν τους κατοίκους των Αγγιδιών στο νεκροταφείο των Εγγαρών.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Άλλη μια απόδειξη ότι εκτελείται η Ορεινή Νάξος».
«Τρία χρόνια τώρα, δεν μας φώναξαν ούτε μια φορά να συζητήσουμε τα προβλήματα των χωριών μας. Οι συναντήσεις αν γίνονται είναι μόνο με τους «δικούς τους», υπογραμμίζει ο κ. Χουζούρης φανερά αγανακτισμένος που από τότε που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει καλέσει ποτέ τους προέδρους των κοινοτήτων, να τους ακούσει και να ιεραρχήσει τα προβλήματα τους με σκοπό να δώσει λύσεις.
Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων και προβλημάτων του ορεινού χωριού της Νάξου, έχουν συσσωρευτεί εδώ και καιρό, όμως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο πρόεδρος της Κορώνου Νίκος Χουζούρης, πήγε να ελέγξει τα αντλιοστάσια του νερού και με έκπληξη διαπίστωσε ότι η κλειδαριά ήταν αλλαγμένη! Όταν ρώτησε ποιος κρατάει τα κλειδιά έμαθε ότι είναι ένας απλός πολίτης αλλά …καλός φίλος της δημοτικής αρχής…
«Που ξανακούστηκε, ο πρόεδρος του χωριού να μην μπορεί να ελέγξει ούτε τα αντλιοστάσια της τοπικής του κοινότητας… να πρέπει να τα ζητά από τον οποιονδήποτε πολίτη» υπογραμμίζει ο κ. Χουζούρης, ο οποίος μετά και από αυτή την εξέλιξη έθεσε στη διάθεση του δημάρχου την παραίτηση του από τη θέση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Κορώνου…»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου