Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το ταξίδι του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην Αμοργό ολοκληρώθηκε! Εξετάστηκαν 140 παιδιά!

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» βρέθηκε στην Αμοργό από τις 2 έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Κάτω Μεριάς Αμοργού «Η Αγία Παρασκευή» και, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε περίπου 140 παιδιά. Ο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας στη Χώρα της Αμοργού και τα παιδιά του νησιού συνοδευόμενα από τις οικογένειές τους είχαν τη δυνατότητα να εξεταστούν από Παιδίατρο , Οφθαλμίατρο, ΩΡΛ και Αλλεργιολόγο.

Η επίσκεψη του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική για τα παιδιά της Αμοργού, αφού το νησί παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας και ο μοναδικός γιατρός του Κέντρου Υγείας καλείται να καλύψει και να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Αμοργιανών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 11.277 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, στον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, στο Ίλιον και στην Αμοργό!

Για το 2013 ο στόχος είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά!


Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά. Ο κύριος Μάκης Κοσμάτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά παρακολουθούμε το ταξίδι του Ιπποκράτη που συνεχίζει το έργο του, προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε ακόμα περισσότερα παιδιά σε όλη την Ελλάδα.. Η επιτυχημένη πορεία του μας κάνει υπερήφανους για την επιλογή μας να στηρίξουμε το πολύτιμο έργο του». Επίσης η κα Έρρικα Λαμπριανού, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, σημείωσε: «Στη βάση των αξιών του Πιστεύω της Johnson & Johnson, βρίσκεται η δέσμευση μας να υποστηρίζουμε κοινωφελείς δραστηριότητες. Το σημαντικό έργο του Ιπποκράτη με την υποστήριξη του οργανισμού Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust συνεχίζεται, προσφέροντας ακόμα περισσότερα χαμόγελα στα παιδιά και τους οικογένειες τους». 

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αμοργό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:

● το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και, συγκεκριμένα:
το Διοικητή του Νοσοκομείου, Καθηγητή κύριο Ηλία Λαμπίρη που αποδέχτηκε και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας
τη Β’ Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική και τους γιατρούς, κύριο Δημήτριο Αλωνιστιώτη και κύριο Νικόλαο Καραχάλιο
τη Γ’ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική  και τη γιατρό, κυρία Ουρανία Παναγοπούλου
τη Β’ Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική και το γιατρό, κύριο Γεώργιο Χριστόπουλο
τη Μονάδα Αλλεργιολογίας  «Δ. Καλογερομήτρος» Β΄Κλινική  Δερματικών & Αφροδίσιων Νόσων και τους γιατρούς, κύριο Ξενοφώντα Αγγελίδη και κυρία Μυρτώ Πότικα 
το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού « Η Αγία Παρασκευή» για την πρωτοβουλία του, την άριστη συνεργασία μας και τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχε
το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την παραχώρηση του χώρου
την Αστυνομία Αμοργού για την πολύτιμη βοήθειά της.
● την εταιρία Blue Star Ferries για την πολύτιμη υποστήριξή της
● την Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας για τη συνεχή συνεργασία μας και την προσφορά της στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου