Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Απίθανο, να έρθουν στο νοσοκομείο Νάξου γιατροί ειδικοτήτων...

ΓΙΑ…
… να έχουμε γιατρούς στο νοσοκομείο μας θα πρέπει προηγουμένως να περάσουμε από τα αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας τού νοσοκομείου. Κάτι που ετούτη την εποχή που η διοικητική και οικονομική υπαγωγή μας στο Βαρδάκειο και Πρώιο Νοσοκομείο Σύρου είναι γεγονός, είναι απίθανο να γίνει.
Χωρίς τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας νοσοκομειακοί γιατροί δεν πρόκειται να έρθουν στο νησί μας και με την ιδιότητα του μονίμου να δουλέψουν γα λογαριασμό του νοσοκομείου μας.
Δεν επιθυμούν να κατοικοεδρεύσουν μόνιμα στο νησί μας και να καλύψουν τις ανάγκες τού νοσοκομείου μας, νοσοκομειακοί γιατροί. «Επικουρικούς» έχουμε που μας καλύπτουν για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δύσκολα θα βρει την λύση του.

 
Αλλά ακόμη και αν ανοίξει η όρεξη κάποιων να ‘ρθουν στο νοσοκομείο της Νάξου, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι διατεθειμένο να τους καλύψει τις μηνιαίες αποδοχές τους.
Εάν το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν πραγματικό νοσοκομείο θα απασχολούσε δώδεκα μήνες τον χρόνο από εξήντα (60) έως εβδομήντα (70) ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Και τότε, θα λειτουργούσαν και τα χειρουργεία του (υπό την βασική προϋπόθεση ότι θα υπήρχε Μονάδα Αιμοδοσίας).
Στον αντίποδα όλων των παραπάνω το εξής γεγονός: Μια τεράστια επίθεση είναι σε εξέλιξη από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες. Αυτή την φορά ο «εχθρός» είναι οι ήδη κουτσουρεμένες κρατικές δαπάνες για την Υγεία που κραυγάζουν ότι πρέπει να περικοπούν και άλλο.
Με την καθημερινή τους προπαγάνδα για σπατάλες και διαφθορά, με αυθαίρετα και στημένα πολλές φορές στοιχεία, με το «νοικοκύρεμα» των δημόσιων νοσοκομείων, επιδιώκουν να αδρανοποιήσουν τα λαϊκά στρώματα, ώστε να περάσουν ανώδυνα οι άγριες περικοπές στις δημόσιες παροχές στην Υγεία. Αξιοποιούν την καπιταλιστική οικονομική κρίση για να ξεμπερδέψουν μια και καλή, ακόμη και από αυτές τις ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες κρατικές παροχές στην υγεία.
Επιδιώκουν να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της κρίσεως, τα χρέη του δημόσιου τομέα της Υγείας, που δημιούργησε η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, τα μονοπώλια για τα οποία το κράτος εξασφάλισε απλόχερη χρηματοδότηση, κίνητρα, φοροαπαλλαγές κ.λπ.
Η στάση πληρωμών στην Υγεία έχει ήδη ξεκινήσει Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις εκβίασαν τον λαό ότι αν δε δεχτούν τις νέες περικοπές και μέτρα, θα γίνει στάση πληρωμών. Στη ουσία όμως η στάση πληρωμών έχει ξεκινήσει προ πολλού και στον τομέα της Υγείας. Τι άλλο είναι οι δραστικές περικοπές στην χρηματοδότηση των νοσοκομείων και οι ανάλογες στα ασφαλιστικά ταμεία που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός; Δεν είναι στάση πληρωμών οι περικοπές στις αποδοχές των υγειονομικών οι οποίες θα ενταθούν με το προωθούμενο «ενιαίο μισθολόγιο»; Στάση πληρωμών δεν είναι όταν ένα μέρος των αναγκαίων εφημεριών θα πρέπει να πληρώνεται όχι από το κράτος αλλά τα έσοδα του νοσοκομείου που θα προέλθουν από την πώληση υπηρεσιών στους ασθενείς, στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας τους;
Την ίδια στιγμή βέβαια που γίνεται στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους, η κυβέρνηση φροντίζει να διασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών - προμηθευτών…
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου