Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Γιάννης Κωστόπουλος: Οφείλω τα πάντα στην οικογένειά μου



Ο δικός μας Γιάννης Κωστόπουλος μετά από μία βόλτα σε αξιόλογες ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής έφτασε στην Παναχαϊκή και ονειρεύεται συμμετοχή στη Superleague – Τι λέει για τον Πανναξιακό

Δεν είναι λίγα τα Ναξιωτάκια που καθημερινά μας κάνουν υπερήφανους με τις επιτυχίες τους. Είτε μιλάμε για διακρίσεις στον ακαδημαϊκό στίβο, είτε στις τέχνες είτε και στον αθλητισμό. 
Όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό και ενδεχομένως είναι φίλοι του Παναθηναϊκού χθες είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους στο ποδόσφαιρο σε φιλικό αγώνα με την Παναχαϊκή. Ανάμεσα στους παίκτες της ομάδας από την Πάτρα ξεχώρισε το όνομα του Γιάννη Κωστόπουλου, ο οποίος είναι Ναξιώτης. Ξεκίνησε μάλιστα τη καριέρα του στον Πανναξιακό αλλά στα 18 του χρόνια άνοιξε τα φτερά του και προσπάθησε να κάνει το μεγάλο βήμα στη καριέρα του καθότι υπέγραψε συμβόλαιο με την Προοδευτική, τότε (2005) ομάδα της Β’ Εθνικής κατηγορίας… Η κίνηση αυτή τον δικαίωσε καθώς βρέθηκε όχι μόνο στην βασική ενδεκάδα των «Βυσσινί» αλλά και στην Εθνική Ελπίδων όπου αγωνίστηκε τρεις φορές. Στη συνέχεια άλλαξε αρκετές ομάδες (πάντα σε υψηλό επίπεδο) ήτοι Χαϊδάρι, Ηλιούπολη, Κόρινθο, Φωκικό και στα 26 του χρόνια ο Κωστόπουλος έκανε ένα ακόμη …βήμα. Άφησε τον Φωκικό όπου ήταν αρχηγός και αποδέχτηκε την πρόταση του προπονητή της Παναχαϊκής Τιμόθεου Καβακά ώστε να μετακομίσει στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Με την βοήθεια του Sportcyclades τον βρήκαμε, μας αποκάλυψε ότι είναι υποστηρικτής της Ρόμα και έχει ως ποδοσφαιρικά ινδάλματα τον Φρατζέσκο Τότι και τον Πάολο Μαλντίνι.

Οικογένεια
Η συζήτηση συνεχίστηκε με την ερώτηση αν ο ίδιος βλέπει σαν ένα βήμα καριέρας την μεταγραφή του στην Παναχαϊκή λέγοντας: «Θεωρώ ότι έκανα ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα μου ερχόμενος στην Παναχαϊκή. Η νέα μου ομάδα είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα και κάθε χρόνο πρωταγωνιστεί σε όποια κατηγορία και να παίζει». Παιδί μια απλής οικογένειας που ζει στη Νάξο ο ίδιος, αποδίδει τα πάντα που έχει πετύχει στην στήριξη της οικογένειας του « Αν δεν ήταν η οικογένεια μου δεν θα είχα κάνει τίποτα. Με στήριξαν στις δύσκολες στιγμές και στάθηκαν δίπλα μου όταν έπρεπε να πάρω δύσκολες αποφάσεις, οφείλω τα πάντα σε αυτούς».

Στήριξη
Σκληρή δουλειά και στήριξη χρειάζεται για να μείνουν στην κατηγορία ο Πανναξιακός και ο ΑΟ Μυκόνου, τόνισε ο Γιάννης Κωστόπουλος. «Όπως έγινε η Γ΄ Εθνική τα πράγματα είναι δύσκολα για όλες της ομάδες. Τα νησιά πρέπει να στηρίξουν της ομάδες και μέσα από σκληρή δουλειά να καθιερωθούν στην κατηγορία». Όσον αφορά το νησί του και την ομάδα που τον ανέδειξε τον Πανναξιακό είπε: «Ο Πανναξιακός είναι η ομάδα που χρωστάω πολλά γιατί με ανέδειξε σαν ποδοσφαιριστή. Είναι τιμή μας η ομάδα του νησιού να παίζει σε μεγάλες κατηγορίες και πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια».

Όνειρα
Τέλος, ρωτήσαμε αν υπάρχουν όνειρα σε αυτό το επίπεδο: «Φυσικά και υπάρχουν όνειρα, άλλωστε χωρίς όνειρα τι ποδόσφαιρο να παίξεις; Προσωπικά θέλω να πάει καλά η ομάδα μου και να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται. γιατί όχι και άνοδο θα έλεγα. Προσωπικά θα ήθελα να παίξω στην super league και να κατακτήσω κάποιον τίτλο».
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου