Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Περί γλάστρας και νομιμότητας



Πρώτη συμμετοχή του Δημήτρη Βασαλάκη εκ μέρους των «Πολιτών για τα νησιά μας» στο ΔΣ και εκλογή με τη 2η στη θέση του Γραμματέα – Βασαλάκης: «να ζητήσουν συγνώμη από την παράταξή μας» - Μαργαρίτης: «δεν υπάρχει τίποτα πονηρό»

Στη συνεδρίαση της 26ης Αυγούστου, η θέση του γραμματέα του προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν κενή.
Η κ. Θέκλα Κίζη – Χατζηανδρέου είχε υποβάλλει την παραίτησή της ως δημοτικός Σύμβουλος από τις 19 Ιουλίου προσφέροντας τη θέση της (σύμφωνα με το καταστατικό του συνδυασμού «Πολίτες για τα νησιά μας») στον Δημήτρη Βασαλάκη, αλλά η καθυστέρηση στην ορκωμοσία του, προκάλεσε ένα μικρό κενό όσον αφορά την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δημήτρης Βασαλάκης εν τέλει ορκίστηκε την περασμένη Παρασκευή και στη συνεδρίαση της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου πήρε κανονικά τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, έπρεπε να καλυφθεί και το κενό της γραμματέας. Σύμφωνα με τη διαδικασία και τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, στη συνεδρίαση της Τρίτης (3/9), καταρχήν έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το σώμα η παραίτηση της κ. Θέκλας Κίζη – Χατζηανδρέου  από τη θέση του γραμματέα και στη συνέχεια είχαμε την διαδικασία της ψηφοφορίας για την διαδοχή της. Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη θέση καταλαμβάνεται από την ελάσσονα μειοψηφία, η κ. Ψαρρά δήλωσε αρνητική επαναλαμβάνοντας ότι δεν συμμετέχει σε όργανα χωρίς ουσία και ο κ. Βασαλάκης απάντησε θετικά. Ακολούθησε η πρώτη ψηφοφορία με παρόντες 22 μέλη του ΔΣ όπου είχαμε ισοπαλία (11 θετικά, 11 λευκά) ενώ στη συνέχεια και στη δεύτερη ψηφοφορία (το παρών έδωσαν 23 καθώς ήρθε ο κ. Καραμανής) είχαμε …λευκό καπνό: 14 υπέρ, 9 λευκά και οριακή πλειοψηφία που έφερε τον κ. Βασαλάκη στη θέση του γραμματέα.

Συνεργασία
Αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια όλων και δη του Δημάρχου κ. Μαργαρίτη εξέφρασε την πρόθεσή του για αγαστή συνεργασία με το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η λύση των προβλημάτων της κοινωνίας και όχι τα κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα. Δεν χρειάζονται φωνές και θα πρέπει ο πρόεδρος να συνδιαλέγεται με τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα πριν καλέσει την Αστυνομία ή προβεί σε άλλες πράξεις γιατί δεν είμαστε γλάστρες». Παράλληλα τόνισε ότι τίθεται θέμα ακυρότητας της συνεδρίασης που έγινε την 26η Αυγούστου καθώς απουσίαζε τόσο η κ. Θέκλα Κίζη – Χατζηανδρέου όσο και ο ίδιος (δεν είχε ορκιστεί ως Δημοτικός Σύμβουλος όμως «δεν θέλουμε να κάνουμε ένσταση, ή να προβάλλουμε άλλα προσκόμματα που θα δημιουργήσουν προβλήματα όσον αφορά την επιβολή της ΣΑΤΑ στα χωριά και τα άλλα νησιά. Όμως, πιστεύω ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να δώσουν αφενός εξηγήσεις για την καθυστέρηση και να ζητήσουν συγνώμη από τη παράταξή μας γιατί οι ενέργειές αυτές δεν προάγουν την δημοκρατία».

Πρόταση
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Μαυρομμάτης υπεραμύνθηκε των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν και τόνισε ότι όλα είναι απολύτως νόμιμα, δεν ξέχασε όμως να ευχαριστήσει την κ. Κίζη – Χατζηανδρέου για την συνεργασία τους αυτά τα δυόμιση χρόνια. Κι όπως τόνισε «μέχρι και σήμερα γραμματέας του σώματος ήταν η κ. Κίζη – Χατζηανδρέου καθώς δεν είχαμε ορκιστεί ως Δημοτικός Σύμβουλος. Αυτό έγινε στις 30 Αυγούστου και όλα έγιναν επ΄ ωφελεία σας…». Και ο κ. Μαργατίτης, ευχαρίστησε την κ. Κίζη – Χατζηανδρέου αναφέροντας ότι «οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε για τον πολιτικό της πολιτισμό που επέδειξε όλο αυτό το διάστημα που ήταν στη θέση της γραμματέως» και στη συνέχεια τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία διάθεση να δούμε την παράταξή σας με διαφορετικό μάτι. Απόδειξη είναι ότι είχα προτείνει στην κ. Κίζη – Χατζηανδρέου να είναι πρόεδρος Νομικού Προσώπου του Δήμου. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει περίτρανα τον υπερκομματικό μας χαρακτήρα και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν υπάρχει κάτι το πονηρό ως προς την αντιμετώπιση που έχουμε για την παράταξή σας». 
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου