Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Μαργαρίτα Χωριανοπούλου: «Ανυπομονώ να ζήσω την φοιτητική ζωή»



Η Μαργαρίτα Χωριανοπούλου, η καλύτερη στη Νάξο όσον αφορά την Έκθεση, την Λογοτεχνία και τα Αρχαία Ελληνικά ετοιμάζει τις βαλίτσες της για την Κέρκυρα και το τμήμα μεταφραστών – διερμηνέων – Τι λέει για τις εξετάσεις, το ρόλο των φροντιστών και την Γ’ Λυκείου που μοιάζει περισσότερο με «προθάλαμο για την εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο»


Το βασικό της προσόν είναι το χαμόγελό της. Κυριαρχεί στο πρόσωπό της και σε κερδίζει με το καλημέρα της συζήτησης. Στα 18 της χρόνια έχει όλο τον κόσμο στα πόδια της και βέβαια είναι έτοιμη να κάνει πραγματικότητα κάθε επιθυμία της. Η Μαργαρίτα Χωριανοπούλου μπορεί να μην είχε στο βαθμό απολυτηρίου της άνω του 19 αλλά είχε την ευτυχία να έχει μερικούς από τους κορυφαίους βαθμούς όσον αφορά τα γραπτά στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 19,2 στην Έκθεση (ο μεγαλύτερος βαθμός στη Νάξο), 18,6 στη Λογοτεχνία (ο μεγαλύτερος στη Νάξο), 16,8 στα Αρχαία Ελληνικά (ο 2ος καλύτερος βαθμός στη Νάξο) ενώ και στα άλλα τρία μαθήματα δεν τα πήγε… άσχημα: 17,7 στην Ιστορία, 19 στην Βιολογία και 19,2 στα Λατινικά. Η σούμα; Κάτι περισσότερο από 18.500 μόρια (για την ακρίβεια 18.583) που την φέρνουν στην σχολή που έχει επιλέξει να συνεχίσει την ακαδημαϊκή της μόρφωση: Τμήμα ξένων γλωσσών μετάφρασης και Διερμηνείας. Ακούγεται αν μη τι άλλο εντυπωσιακό. Και το καλύτερο; Η έδρα στην Κέρκυρα, στην άλλη πλευρά της Ελλάδας, στο Ιόνιο….

Σκούρα
Βέβαια για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τους βαθμούς της θα πρέπει να περιμένουμε (όπως η ίδια και η οικογένειά της) τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έδωσε στα ειδικά μαθήματα και δη σε Αγγλικά και Γαλλικά. «έδωσα στην Αθήνα στις 15 και 20 Ιουνίου. Αναμένω ότι θα έχω καλούς βαθμούς καθώς τα λάθη που έκανα ήταν λίγα» δηλώνει η Μαργαρίτα Χωριανοπούλου που μας αναφέρει ότι «τα μαθήματα που έδωσα δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολα, χρειάζονταν όμως καλό διάβασμα. Αυτό που ήταν δύσκολο ήταν το μάθημα στα Αρχαία Ελληνικά και δη το άγνωστο κείμενο. Εκεί τα βρήκαμε σκούρα όσον αφορά την μετάφραση γιατί ήταν από τα πιο δύσκολα κείμενα που έχουν μπει τα τελευταία χρόνια». Είναι χαρακτηριστικό ότι για το επίμαχο κείμενο του Θουκυδίδη υπήρξε καταγγελία από φιλόλογο που μιλάει για λάθη που έγιναν από την Επιτροπή και τα οποία καθιστούν αδύνατη τη την κατανόηση του κειμένου και κατ’ επέκταση την απόδοση της μετάφρασής του.

Υπερεκτίμηση
Πως όμως αντέδρασε στη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων; «πρέπει να ομολογήσω ότι είχα λιγότερο άγχος απ΄ ότι περίμενα. Ίσως το όλο ζήτημα των εξετάσεων να είναι υπερεκτιμημένο. Έχω ακούσει τόσα πολλά πράγματα για τις εξετάσεις, για ότι συμβαίνει, για ακραίες αντιδράσεις μαθητών που θεωρώ ότι μάλλον είναι παραφουσκωμένα και τίποτα περισσότερο». Πως όμως κρίνει το σύστημα των εξετάσεων έχοντας περάσει μέσα απ’ αυτό; «Νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, μία διαδικασία άκρως αγχωτική για το σύνολο των παιδιών που δεν προσφέρει τίποτα όσον αφορά την πραγματική μάθηση των παιδιών, Ίσως θα έπρεπε να ακολουθήσουμε κάποια στιγμή το παράδειγμα των ξένων, όπου οι μαθητές μπαίνουν στη Πανεπιστημιακή σχολή της αρεσκείας τους και μέσα από εξετάσεις κάθε μορφής, οι καλύτεροι φτάνουν στο απολυτήριο και την έξοδο στην αγορά εργασίας».

Προθάλαμος
Ποια είναι η άποψή της για την 3η Λυκείου και τον τρόπο που προετοιμάζονται τα παιδιά για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; «Γ’ Λυκείου; Δεν είναι τίποτα περισσότερο από τον προθάλαμο για την εισαγωγή μας στο Πανεπιστήμιο. Έτσι είχα ακούσει και τελικά αυτό διαπίστωσα και εγώ την τελευταία χρόνια. Ενδεχομένως θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση όλο το σύστημα που έχει σχέση με το σχολείο και την διδασκαλία των μαθημάτων. Κι αυτό γιατί αυτή τη στιγμή, όλο το σύστημα εξυπηρετεί μόνο μία κατεύθυνση, αυτή των εξετάσεων. Ίσως θα πρέπει να αποκτήσει μία ευρύτερη δομή και να δώσει το δικαίωμα στην πραγματική παιδεία των μαθητών με την εισαγωγή μαθημάτων γενικής γνώσης αλλά και μαθήματα που έχουν σχέση με τη τέχνη».

Κριτήριο
Γιατί όμως επέλεξε μία σχολή που μοιάζει να είναι διαφορετική από τις άλλες; «από μικρή μου άρεσαν οι ξένες γλώσσες και ήθελα να γίνω καθηγήτρια Αγγλικών ενώ εναλλακτική λύση ήταν να γίνω ψυχολόγος. Τελικά, κατέληξα στην επιλογή της συγκεκριμένης σχολής καθότι έχει και καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Στην εποχή που ζούμε η επαγγελματική αποκατάσταση είναι αυτή που κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την επιλογή σχολής». Είχε κάποια πίεση από την οικογένειά της όσον αφορά την συγκεκριμένη επιλογή σχολής; «να πω την αλήθεια προτιμούσαν την Νομική σχολή λόγω της πληθώρας επιλογών όσον αφορά το τέλος των σπουδών. Όμως, τους είχαν προετοιμάσει και έτσι δεν έφεραν αντίρρηση για την απόφασή μου».

Φροντιστήριο
Ποιος όμως είναι ο ρόλος του φροντιστηρίου και πόσο χρόνο ξόδεψε για να κερδίσει μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; «Από τη Β’ Λυκείου ξεκίνησα να κάνω εντατικά μαθήματα ενώ από το περασμένο καλοκαίρι έκανα μαθήματα και στην Ιστορία, Κείμενα, Λογοτεχνία και Βιολογία. Κάτι περισσότερο από 10 ώρες την εβδομάδα είχα φροντιστήριο και οφείλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τον κ. Αντώνη Χερουβείμ και Γιάννη Παπακωνσταντή για την βοήθεια που μου πρόσφεραν όλο αυτό το χρόνο». Ποια η βοήθεια που προσφέρει το φροντιστήριο; «Αφιερώνουν περισσότερο χρόνο σε καθέναν από τους μαθητές, κάτι που δεν είναι εύκολο στο σχολείο όπου οι μαθητές είναι πολύ περισσότεροι. Επίσης τα διαγωνίσματα είναι προσεγμένα, όπως και οι σημειώσεις και οι ασκήσεις που κάνουν είναι πιο κοντά στην ύλη των εξετάσεων, σε σχέση με τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο. Και βέβαια η ψυχολογική υποστήριξη που είχα από τους φροντιστές μου ήταν ιδιαίτερα σημαντική ώστε να είμαι σε θέση να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων». Αλήθεια πως την βλέπουν οι καθηγητές της; Ζητήσαμε την άποψη του φροντιστή της Αντώνη Χερουβείμ, ο οποίος μας δήλωσε «Είναι ένα παιδί με ιδιαίτερη ευφυΐα. Είναι δυναμικό και μέσα σε όλα. Δουλεύει σκληρά και του άξιζε η βαθμολογία που είχε αλλά και η σχολή στην οποία εισάγετε. Και βέβαια είναι ένα παιδί με πολύ σωστή αγωγή από το σπίτι του».

Υπολογιστής
Ποιες είναι οι θυσίες που έχει κάνει και ποιος ο ρόλος της οικογένειάς της; «Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι είχαν μειωθεί οι έξοδοι, οι βόλτες και βέβαια ο υπολογιστής. Λιγότερη ώρα απασχόλησης μαζί του. Όμως, στην πενθήμερη πήγα. Δεν υπήρχε η περίπτωση να την χάσω αυτή την εκδρομή με τίποτα». Όσο για την οικογένειά της; «Με στήριξε σημαντικά σε όλες τις αποφάσεις μου. Και δεν μιλάμε μόνο για την οικονομική στήριξη αλλά και την ψυχολογική. Χάρηκαν ιδιαίτερα όταν έγιναν γνωστοί οι βαθμοί μου και όπως ανέφερα τους είχα προετοιμάσει όσον αφορά την επιλογή της σχολής μου και με στήριξαν με χαρά στην κίνηση αυτή». Και μια που ανέφερε την λέξη «υπολογιστής» ποια είναι αλήθεια η σχέση της μαζί του; « Το χειμώνα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος καθώς αποτελεί την ιδανική παρέα στον λίγο χρόνο ξεκούρασης. Όμως, το καλοκαίρι η χρήση του είναι ελάχιστη. Μέσα από το διαδίκτυο παίρνω τις απαραίτητες πληροφορίες ενώ και το Facebook αποτελεί συνήθεια που όμως το καλοκαίρι εξαφανίζεται γιατί προτιμώ να βλέπω τους φίλους μου από κοντά και όχι μέσα από μία κάμερα ή έναν υπολογιστή».

Κέρκυρα
Πως βλέπει όμως τον εαυτό της ως φοιτήτρια; «Ανυπομονώ. Αυτή είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει αυτό που νιώθω. Βέβαια, δεν ξέρω πως είναι ή τι θα συναντήσω αλλά γνωρίζω ότι η φοιτητική ζωή αποτελεί τα καλύτερα χρόνια μας. Και έτσι περιμένω πως και πως. Τον Σεπτέμβριο θα πάμε με την μητέρα μου στην Κέρκυρα όπου θα βρεθώ σε ένα κοσμοπολίτικο νησί που σίγουρα έχει πολλές διαφορές με την Νάξο. Η σχολή μου θα μου δώσει τη δυνατότητα να ταξιδέψω στο εξωτερικό καθώς είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση ενός εξαμήνου σε πανεπιστήμιο εκτός Ελλάδας ενώ μέσα από τη δουλειά θα μπορέσω ακόμη και να ασχοληθώ με το διπλωματικό σώμα. Άρα νέες εμπειρίες και καταστάσεις πρωτόγνωρες. Όπως και η δυνατότητα να δουλέψω σε κάποιον εκδοτικό οίκο όπου θα στελεχώσω το τμήμα των μεταφράσεων. Ίσως να είναι και το παράθυρο για να γυρίσω στην Νάξο και να δουλέψω από απόσταση. Θα ήθελα να γυρίσω στη Νάξο, όμως η πρώτη… ανάγνωση μάλλον το αποκλείει αυτό για την ώρα». 
ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΛΙΑΝΟΣ

7 σχόλια:

  1. Ψάχνετε για ένα επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό, δάνεια αυτοκινήτων, φοιτητικά δάνεια, τα δάνεια σταθεροποίησης, ακάλυπτων δανείων, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, κλπ .. Ή αρνήθηκε ένα δάνειο από μια τράπεζα ή χρηματοπιστωτικό διαμόρφωση, ή και περισσότερες αποφάσεις και τους λόγους. Μπορείτε πιστώσει! Είμαι ένα Επίσκοπο, ένα ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα, τα δάνεια σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ένα χαμηλές και προσιτές επιτόκιο 2%. Ενδιαφερόμενος? Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να συζητήσουμε ένα δάνειο για να συνεχίσει τη μεταφορά εντός 48 ωρών. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Email paulloanoffer20@gmail.com Σας ευχαριστώ και ο Θεός να σας ευλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρτε 2% νόμιμο δάνειο για
      για επαγγελματικούς σκοπούς, για την ανακαίνιση του σπιτιού και για την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρειάζεστε 2% αξιόπιστο δάνειο για
      τις επιχειρηματικές επενδύσεις, την ανακαίνιση του σπιτιού και την πληρωμή ιατρικών λογαριασμών επικοινωνήστε με selsumat@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σας, κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε επειγόντως ένα προσωπικό δάνειο ή εμπορικά δάνεια ή ένα δάνειο για την εκκίνηση ενός έργου ή για να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για οποιοδήποτε άλλο σκοπό; Αν ναι, θα σας συμβουλέψω να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group μέσω της {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ή {WhatsApp: +447903159998}.

    Η Sunshine Financial Group είναι μια ολοκληρωμένη επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που δεσμεύεται να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη μακροπρόθεσμη οικονομική σας επιτυχία. Προσαρμοσμένα προγράμματα μας έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη, την προστασία και τη διατήρηση του πλούτου σας παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και τεχνογνωσία.

    Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επικοινωνήσετε με την Sunshine Financial Group.
    - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για ένα δάνειο οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε με δική σας άνεση
    - Μπορείτε να δανειστείτε από 1.000 ευρώ έως 20 εκατ. Ευρώ
    - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών
    - Δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.
    - Ετήσιο επιτόκιο 3%
    - Έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για χρονικό διάστημα 1-30 ετών.
    -Η συναλλαγή δανείου σας είναι 100% ασφαλής μαζί μας.

    Αν δυσκολεύεστε να πάρετε δάνειο από τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μην ανησυχείτε γιατί αυτή η εταιρεία έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλετε αίτηση με την Sunshine Financial Group, υποβάλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που φροντίζει για τις ανάγκες χρηματοδότησής σας. Θα φροντίσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

    Εάν χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο, παρακαλώ γράψτε στο email ή τον αριθμό παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δάνειο.
    Ηλεκτρονική επικοινωνία: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
    WhatsApp Επικοινωνία: +447903159998

    Ένα κατάλληλο δάνειο για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

    Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

    Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκής εξασφάλιση, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

    Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σας, κυρίες και κύριοι.
    Καλώς ήρθατε στον προμηθευτή οικονομικών υπηρεσιών της NoviCap.

    Χρειάζεται επειγόντως οικονομική πρόοδος; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους λόγους; Η NoviCap προσφέρει ευέλικτες επιλογές δανείων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

    Η NoviCap προσφέρει μια ποικιλία επιλογών δανείου σε όλους όσους χρειάζονται οικονομική βοήθεια με χαμηλά επιτόκια. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο ή για δάνειο για ιατρικούς λογαριασμούς, προκαταβολή πληρωμής, χρηματοδότηση εξοπλισμού, στεγαστικό δάνειο κ.λπ. Η υπηρεσία είναι γρήγορη, ασφαλής, αξιόπιστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου NoviCap, στείλτε ένα μήνυμα μέσω του || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    Η NoviCap, που ιδρύθηκε το 2015, είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές δανείων στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι, ιδίως οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, χρησιμοποιούν την υπηρεσία NoviCap δωρεάν σε απευθείας σύνδεση για να βρουν τη χρηματοδότηση περιηγώντας πολλαπλά προϊόντα δανείων από τα μεγάλα προγράμματα δανεισμού δικτύου μας. Η NoviCap παρέχει χρηματοδότηση με γρήγορο, ευέλικτο και διαφανή τρόπο, προσφέροντας στους επαγγελματίες επενδυτές την ευκαιρία να επενδύσουν σε βραχυπρόθεσμα περιουσιακά στοιχεία που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

    Αν χρειάζεστε οικονομικές λύσεις για να βελτιώσετε τη χρηματοδότησή σας, η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία.

    ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΒΙΚΑΠ
    √Μπορείτε να δανειστείτε από € 1.000 έως € 50 εκατομμύρια
    √ Πάρτε ένα δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες.
    √ Περιορίστε την εξάρτηση της τράπεζάς σας
    √Δεν υπάρχουν κρυφά τέλη ή προϋποθέσεις
    √100% έγκριση δανείου
    ✓ Το NoviCap είναι γρήγορο, αξιόπιστο και αξιόπιστο.

    Χωρίς να σπαταλάτε το χρόνο σας προσπαθώντας να πάρετε δάνειο από άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε.

    Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο || novicapserviceprovider@gmail.com ||

    Η NoviCap είναι η σωστή εταιρεία για επικοινωνία όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές δυσκολίες και η προτεραιότητά μας είναι να βάλουμε ένα χαμόγελο σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Loans A 100% private guarantee of 3,000 euros has 90,000,000 euros. Serbia; Montenegro; Zurich; German; Croatia; Slovenia; The Netherlands; Bosnia; The German
    loan without a guarantor
    loan from banks
    Housing loan
    Cash loans
    Loans Online
    Mortgage credit
    Fast loans
    Non-purpose loan
    Leasing
    guarantor for the loan
    Potroöacki credit
    loans for unemployed
    loan for craftsmen
    consolidation loan
    other investments
    2% interest rate, both long and short term cash
    reply to us (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com
    Mr Jeffery

    ΑπάντησηΔιαγραφή