Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» της «Διάδρασης» ξαναταξιδεύει στα νησιά


Για πέμπτη χρονιά το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» επισκέπτεται ελληνικά νησιά. Φέτος επισκέπτεται την Τήνο, την Ηρακλειά, την Αντίπαρο, τη Χάλκη, τη Θηρασιά, το Καστελόριζο, την Κάλυμνο και την Αμοργό, με μια πλούσια σειρά εκπαιδευτικών εργαστηρίων και πολιτιστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.
Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΙΑΔΡΑΣΗ, διεξάγεται μεταξύ Φεβρουαρίου-Απριλίου και περιλαμβάνει ένα τρίπτυχο δράσεων: Λέσχες Ανάγνωσης, Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου και τις κύριες δράσεις του Φεστιβάλ. Οι Λέσχες Ανάγνωσης πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ομάδα Θαλής και Φίλοι και έχουν ως στόχο να θέσουν τις βάσεις για τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείο και ενηλίκων στα νησιά.
Ο Διαγωνισμός Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΠΛΟΙΕΣ» πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά του Δημοτικού κοντά στο λογοτεχνικό βιβλίο και να τα κάνει να το αγαπήσουν.
Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Wannadoo, περιλαμβάνει τα εξής διαδραστικά εργαστήρια μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου: ψηφιδωτό, kung fu, δημιουργία διαδικτυακής εφημερίδας και comics, θεατρικό παιχνίδι, yoga, μαθήματα παραδοσιακών ελληνικών χορών, μουσικά εργαστήρια, καθώς και παιχνίδια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές, ανοιχτή συζήτηση για τρόπους ενεργειακής αυτονομίας στα ελληνικά νησιά, συναυλίες με την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καθώς και θεατρική παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου