Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ … «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΝ» ΣΥΧΝΑ-ΠΥΚΝΑ «ΣΕΝΤΟΝΙΑ» -ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ- ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΑΣΠΡΟ, ΜΑΥΡΟ…

Στο φύλλο της «Κ», με ημερομηνία Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011, μεταξύ άλλων, σημειώναμε:

«Η επιλογή της νυν διοικήσεως του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να εντάξει στο ΕΣΠΑ την κατασκευή Παιδικού Σταθμού στον χώρο όπου, προ ετών, στεγάζονταν οι αποθηκευτικές ανάγκες των Δημοτικών Σφαγείων, στην Χώρα (Περιφερειακός Χώρας), απέφερε όφελος € 2.000.000 για τον ημέτερο Δήμο.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επεδίωξε να πάρει πάνω της την κατασκευή του εν λόγω έργου, η δαπάνη του οποίου ξεπερνά τα € 950.000. Αυτό σημαίνει ότι με τους χειρισμούς της νυν Δημοτικής Αρχής, ο οικείος Δήμος βγήκε κερδισμένος κατά περίπου € 2.000.000. Περίπου ένα (1) εκατομμύριο , που θα έδινε για την κατασκευή του, και ένα (1) εκατομμύριο, που κερδίζει, αντλώντας από το ΕΣΠΑ το (ουκ ευκαταφρόνητο) κονδύλι για την κατασκευή του «Παιδικού».
Στο φύλλο της «Κ», με ημερομηνία Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011, δημοσιεύσαμε την ολόκληρη απάντηση του τ. δημάρχου κ. Μαράκη. Μεταξύ άλλων, σ’ αυτήν, παρατηρούσε:
«Σας επισημαίνουμε ότι το συγκεκριμένο άρθρο βρίθει ανακριβειών και αποσπασματικής πληροφόρησης. Πιο συγκεκριμένα: Χρησιμοποιώντας μία περίεργη συλλογιστική, καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι με τις ενέργειες της νυν Δημοτικής Αρχής, η ένταξη του έργου της κατασκευής του Παιδικού Σταθμού της Χώρας Νάξου στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 980.000€ ωφέλησε το Δήμο με 2 εκ.€…».
ΑΠΑΝΤΗΣΗ δίδουμε σήμερα (που έχει και πανσέληνο!), όπως τους είχαμε υποσχεθεί…
ΕΓΓΡΑΦΟ 1ον:
Απόσπασμα από την με ημερομηνία Νάξος, 30/11/2010, πρόσκληση τού (προηγούμενου) Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου:
Στο με αρ. 14 θέμα Ημερησίας Διατάξεως, διαβάζουμε: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού του έργου: «Ανέγερση διώροφου κτηρίου με υπόγειο Δήμου Νάξου (Γραφεία-Παιδικός Σταθμός)». Συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση, αφού εκκρεμεί η στέγαση των παιδιών».
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 1η:
Επιχείρησαν να κάνουν αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, για τα μπορέσουν να κατασκευάσουν τον «Παιδικό». Δηλ. με λεφτά που θα αντλούσαν από τον δημοτικό κορβανά, και -συνεπώς- από άλλα υπό κατασκευή έργα του Δήμου.
ΕΓΓΡΑΦΟ 2ον:
Λίγες ημέρες αργότερα, ο συνδυασμός Βενιέρη, σε Δήλωση-Αναφορά του (με ημερομηνία 6 Δεκεμβρίου 2010) προς την, τότε, Πλειοψηφία Μαράκη, υπογράμμιζε, μεταξύ άλλων:
«…Για μία ακόμα φορά προσδιόρισαν εντελώς παράνομα και αυθαίρετα τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου, για σήμερα Δευτέρα 06-12-2010, με πάρα πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων και αναμορφώσεις του Προϋπολογισμού του Δήμου Νάξου, ποσού περί το 1.000.000,00 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΊ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ (ΕΣΠΑ)…».
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 2η:
Σε βαρήκοους, φαίνεται πως ο συνδυασμός Βενιέρη, τότε, απευθυνόταν!..
ΕΓΓΡΑΦΟ 3ον:
Επανήλθε, η τότε Δημοτική Αρχή στις 13 Δεκεμβρίου 2010… Στην σχετική, με αρ. πρωτ. 9970, «πρόσκληση», και στην «ημερήσια διάταξη», μεταξύ άλλων, σημείωνε:
«14. Απόφαση για επίσπευση του έργου: ‘Ανέγερση διώροφου κτηρίου με υπόγειο Δήμου Νάξου (Γραφεία-Παιδικός Σταθμός)’. Απόφαση για τη δαπάνη του έργου. Συντρέχει κατεπείγουσα περίπτωση, αφού εκκρεμεί η στέγαση παιδιών».
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 3η:
«Το βιολί, βιολάκι», που λένε…
ΕΓΓΡΑΦΟ 4ον:
Νέα Δήλωση-Αναφορά του συνδυασμού Βενέρη. Πανομοιότυπη με την αμέσως προηγούμενη (που παραπάνω δημοσιεύουμε σήμερα)…
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 4η:
Η απόλυτη τούμπα!..
Το τότε Δημοτικό Συμβούλιο (του «Καποδίστρια»), ενδίδει• ενδίδει και στη έκτακτη συνεδρίαση την τακτική της 18ης Δεκεμβρίου βάζει το επίμαχο θέμα ως εξής: «κατασκευή του έργου: Ανέγερση διώροφου κτηρίου με υπόγειο Δήμου Νάξου (Γραφεία-Παιδικός Σταθμός). Απόφαση για την κάλυψη δαπάνης του έργου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ)».
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 5η:
Δεκέμβριος μήνας ήταν τότε, που πλην του αρχηγού τής («καποδιστριακής») Μείζονος Αντιπολιτεύσεως κ. Βενιέρη, και ο εκλεγμένος πια δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης άσκησε μεγάλη πίεση στην απερχόμενη Πλειοψηφία και στον ίδιο τον απερχόμενο «καποδιστριακό» δήμαρχο κ. Μαράκη, να εντάξει το παραπάνω έργο (τού «Παιδικού»). Η εικονιζόμενη «φωτό» μιλάει από μόνη της…
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 6η:
ΑΣ σημειωθεί ότι (ΤΟΤΕ) την σχετική πρόσκληση με την οποία ενημερώνονταν να δώσουν το «παρών» στην τακτική συνεδρίαση τού Δημοτικού Συμβουλίου τής 6ης Δεκεμβρίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Μαυρομμάτης, τότε δημοτικός σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και νυν πρόεδρος τού «καλλικράτειου» Δημοτικού Συμβουλίου και Μανώλης Πολυκρέτης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, τότε, και νυν αντιδήμαρχος Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ΔΕΝ θέλησαν να την παραλάβουν. Κατόπιν τούτου, η «πρόσκληση» τους θυροκολλήθηκε…
Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ «ΤΟΥΜΠΑΣ»…
ΣΤΗΝ σχετική ομόφωνη απόφαση που (ΤΟΤΕ) ελήφθη -υπό το βάρος των μεγάλων πιέσεων που εδέχθη η απερχόμενη Δημοτική Αρχή-, αναφέρεται:
«Το Δ.Σ. αποφασίζει ομόφωνα: την κατάθεση Τεχνικού δελτίου για την ένταξη του έργου ‘Ανέγερση διώροφου κτηρίου με υπόγειο Δήμου Νάξου (Γραφεία – παιδικός Σταθμός) στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Εγκρίνει το Τεχνικό δελτίο τού προς ένταξη έργου, όπως αυτό συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου».
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ…
ΟΤΑΝ έτρεχε την χρηματοδότηση τού εν λόγω έργου από λεφτά τού (καταργηθέντος) Δήμου (του «καποδιστριακού» και όχι από το ΕΣΠΑ) δεν είχαν στα χέρια τους, οι τής προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, Πολεοδομική Άδεια…
ΤΟΤΕ, η αρμόδια Υπηρεσία τής Σύρου ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕ ότι ΥΠΑΡΧΕΙ πρόγραμμα (ΕΣΠΑ) το οποίο έληγε περί τα μέσα του Ιανουαρίου τού 2011, από το οποίο ο ΤΟΤΕ «καποδιστριακός» Δήμος θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα για την κατασκευή τού Παιδικού Σταθμού… Και σημείωνε, ότι για την ένταξη του «Παιδικού» στο ΕΣΠΑ έπρεπε να υπάρχει α) Απόφαση τού Δημοτικού Συμβουλίου, β) μελέτη και γ) Άδεια Πολεοδομική…
ΕΠΙΜΥΘΙΟ:
ΕΑΝ ο προηγούμενος ‘Δήμος’ (ο «καποδιστριακός»), είχε εντάξει το έργο «Κατασκευή τού ‘Παιδικού’ στις ‘ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ’ (που τότε επεδίωκε), θα ΧΑΝΟΤΑΝ το Πρόγραμμα τού ΕΣΠΑ• και μαζί (του) το ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ που θα ΕΒΓΑΖΕ από το ταμείο του ο ΔΗΜΟΣ, ΣΥΝ το ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ που ΤΩΡΑ πρόκειται να ΑΝΤΛΗΣΕΙ από το (Ε)θνικό (Σ)τρατηγικό (Π)λαίσιο Αναφοράς.
Η «Κ» Ο,ΤΙ γράφει ΔΕΝ το βγάζει από τ’ ΑΝΤΕΡΑ της. Εμείς, μιλάμε με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ…
Σημείωση:
α): Αύριο, θα κάνουμε αναφορά στο θέμα «Δίκτυα αποχετεύσεως παραλιακών οικισμών και εξωτερικά δίκτυα αποχέτευσης Δ.Δ. Δήμου Νάξου»… Με έγγραφα και πάλι, θα ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ…
΄Για όποιον ενδιαφέρεται, τα έχουμε στη διάθεσή μας και μπορούμε να του τα δείξουμε...
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου