Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Τέσσερα χρόνια το SEA DIAMOND παραμένει στο βυθό της Καλντέρας


Χαιρετισμός του Περιφερειακού Συμβούλου Παύλου Χρυσαφίδη (Πολίτες Κόντρα στον Καιρό) στη συγκέντρωση της Σαντορίνης
Είμαστε πάλι εδώ για να συμπαρασταθούμε για μια ακόμα φορά στον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής, της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της Σαντορίνης για την ανέλκυση του Sea Diamond από το βυθό της Καλντέρας.
Τέσσερα χρόνια αδιαφορίας και ψεύτικων υποσχέσεων της επίσημης πολιτείας που σε συμπαιγνία με τις επιδιώξεις της εταιρείας, συνεχίζουν να συσκοτίζουν την πραγματικότητα, νομίζοντας ότι η λήθη θα επικρατήσει και ότι όλα σιγά σιγά θα ξεχαστούν. Δεν λείπουν μάλιστα οι φωνές που ωραιοποιούν την πραγματικότητα, προτείνοντας αισχυντηλά την παραμονή του ναυαγίου στο βυθό αναδεικνύοντας το ως υποθαλάσσιο τουριστικό αξιοθέατο.
Όμως κανένα δεν μπορούν να ξεγελάσουν. Άλλωστε τα στοιχεία που αναδεικνύουν τόσο η μελέτη του Πολυτεχνείου Κρήτης, όσο και η έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, αποτελούν κόλαφο προς όλους αυτούς που προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι, όσο το κουφάρι παραμένει στο βυθό, τόσο η διάχυση των τοξικών ουσιών και των βαρέων μετάλλων από την αποσάθρωση, θα κινδυνεύουν να διασπαρούν και να μολύνουν όχι μόνο τη θάλασσα της Σαντορίνης, αλλά και μεγάλο μέρος του Αιγαίου.
Γι' αυτό η ανέλκυση του Sea Diamond παραμένει ο μόνος αδιαπραγμάτευτος στόχος που δεν επιδέχεται εκπτώσεις. Άλλωστε τόσο η ελληνική, όσο και η ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σαφής. Ο ρυπαίνων πληρώνει και όταν αυτός διαφεύγει, η ευθύνη του κράτους είναι προφανής.
Από την πλευρά μας, ως “Συν-Κυκλαδική Πρωτοβουλία” πριν και τώρα ως Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση “Πολίτες Κόντρα στον Καιρό” θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει αίσιο τέλος. Αυτή τη θέση υπηρετήσαμε στο νομαρχιακό συμβούλιο, αυτό συνεχίζουμε στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, αυτό κάνουμε προωθώντας ενέργειες στη Βουλή και στην Ευρωβουλή, όπως και η πρόσφατη Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, που η συζήτηση της, με ευθύνη της κυβέρνησης, για πάνω από ένα μήνα αναβάλλεται διαρκώς.
Καλούμε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους σε συστράτευση και σε συμπαράσταση με τη Συντονιστική Επιτροπή των Θηραίων Πολιτών, στην οποία αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τον αγώνα που διεξάγει εδώ και τέσσερα χρόνια.
Αγαπητοί συμπατριώτες όλοι μαζί ενωμένοι θα φτάσουμε στον τελικό στόχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου