Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Αλληλογραφία Δήμου Νάξου και Μικρών κυκλάδων με Olympic Air για παραπάνω δρομολόγια εν όψει καλοκαιριού

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ…
…ΕΧΕΙ εδώ και περίπου δύο μήνες με ακτοπλοϊκές εταιρείες, αλλά και με την αεροπορική της OLYMPIC AIR, ο αντιδήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός. Στόχος του, δεν είναι άλλος από τον γνωστό: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ εν όψει καλοκαιριού.
Η OLYMPIC AIR, στην απαντητική της επιστολή, μεταξύ άλλων σημειώνει: «…η ευελιξία µας για αλλαγές προγράμματος στις άγονες γραµµές είναι περιορισµένη και σίγουρα µικρότερη από την αντίστοιχη στις υπόλοιπες εµπορικές γραµµές τού δικτύου όπου µπορεί να επιχειρούν όλοι οι τύποι των αεροσκαφών µας…”.
Η στήλη, «φωτογραφίζει» σήμερα την αλληλογραφία Λιανού- OLYMPIC AIR…:
Δ. Λιανός,
Νάξος, 30 Μαρτίου 2011
«Θέμα : Δροµολόγηση επιπλέον πτήσεων για το νησί της Νάξου.
Καθώς από τον Απρίλιο ουσιαστικά ξεκινάει η τουριστική περίοδος για τη Νάξο, οι µετακινήσεις των επισκεπτών του νησιού µας είναι ιδιαίτερα αυξηµένες και ήδη παρατηρείται µεγάλη κίνηση στις κρατήσεις αεροπορικών θέσεων. Προκειµένου λοιπόν να εξυπηρετηθούν τόσο οι τουρίστες που χρησιµοποιούν την Λθήνα ως ενδιάµεσο σταθµό για να φτάσουν στη Νάξο όσο και οι µετακινήσεις των µόνιµων κατοίκων του νησιού από και προς την Λθήνα ζητούµε να δροµολογήσετε επιπλέον πτήσεις για την περίοδο Μάιο έως Οκτώβριο 2011.
'Ηδη τα προηγούµενα έτη όπως και φέτος παρατηρείται ότι για την παραπάνω περίοδο είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν διαθέσιµες θέσεις για τις αεροπορικές µετακινήσεις των επισκεπτών της Νάξου. Θέλοντας λοιπόν να προσφέρουµε καλύτερο επίπεδο υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού µας όσον αφορά τον τοµέα των µετακινήσεων είναι πολύ σηµαντικό να υπάρχουν περισσότερες πτήσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών.
Σας ευχαριστούµε για την µέχρι τώρα προσφορά σας και ευελπιστούµε ότι θα δείτε την παραπάνω πρόταση θετικά».

OLYMPIC AIR,
Αθήνα, 13 Απριλίου 2011
Αξιότιµε κύριε Αντιδήµαρχε,
«Θέµα: Δροµολόγηση επιπλέον πτήσεων για το νησί της Νάξου, σχετ. επιστoλή σας µε αρ. πρωτ.: 3267/30-03-2011
Σας ευχαριστούµε για την επικοινωνία σας σχετικά µε το καλοκαιρινό µας πρόγραµµα πτήσεων από Αθήνα προς Νάξο και για τις απόψεις που καταθέσατε. Είναι πάγια τακτική της Olympic Αir να δίνει τη δέουσα σηµασία σε τέτοιες πρωτοβουλίες και όπου δύναται να προβαίνει στις ενέργειες εκείνες που αποσκοπούν στη τουριστική, αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη των ελληνικών προορισµών.
Θα πρέπει ωστόσο να λάβετε υπόψη σας ότι οι πτήσεις στις άγονες γραµµές εκτελούνται σύµφωνα µε τα προκαθορισµένα χαρακτηριστικά του διαγωνισµού άγονων γραµµών και το πρόγραµµά τους πρέπει να εξεταστεί παράλληλα µε τις ανάγκες και των άλλων άγονων γραµµών που έχουµε αναλάβει. Κατανοείτε προφανώς ότι λόγω του περιορισµένου αριθµού αεροσκαφών που έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν τις εν λόγω πτήσεις, προτεραιότητα µας πρέπει να είναι η αυστηρή τήρηση των πτητικού προγράµµατος που έχουµε αναλάβει. Στο πλαίσιο αυτό, η ευελιξία µας για αλλαγές προγράµµατος στις άγονες γραµµές είναι περιορισµένη και σίγουρα µικρότερη από την αντίστοιχη στις υπόλοιπες εµπορικές γραµµές του δικτύου όπου µπορεί να επιχειρούν όλοι οι τύποι των αεροσκαφών µας.
Θέλουµε παρόλα αυτά να σας διαβεβαιώσουµε ότι αν και τη παρούσα χρονική περίοδο η οποιαδήποτε τροποποίηση δροµολογίων στη γραµµή Αθήνα-Νάξο- Αθήνα δεν είναι εφικτή, θα συνεχίσουµε να αξιολογούµε την κατάσταση µε σκοπό τη κατά το δυνατό βελτιστοποίησή της».
γ.βλαχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου